Kornhult/Hishult/Våxtorp

Referat: BK Walldia - Kornhult/Hishult/Våxtorp

Vilken dramatik

I och med mötet mot konstellationen Kornhult/Hishult/Våxtorp (fortsättningsvis KHV) var första omgången av årets div 7 södra avklarad, 1/3 av årets seriefotboll med andra ord.

Vi mötte KHV i vintras i en träningsmatch som vi vann med stora siffror. Men likheterna med nuvarande lag var inte stora. KHV har alltid gjort sig kända för att sätta kämpartakterna i högsätet Det var också vad vi fick se från gästande lag.

Eftersom vi inte har mer än 1 seniorlag har vi fått gå runt på folk för att alla ska få så mycket speltid som möjligt, en svår ekvation för tränarteamet att lösa så bra som möjligt.

Följande spelare var kallade till match denna fredag:

Jocke , Jakob, William, Manne, Mattis
Simon, Kenan, Joel, Besim
Tanne, Green

Börjar på bänken: Hannes, Zett, Robban, Sakhi

BKW inledde serien på ett betryggande sätt med övertygande segrar i de 4 första matcherna, därefter var det toppmöte med AIK och där vi fick det jobbigt. En storspelande AIK målvakt fick sånär Walldia på fall, men på övertid fick vi äntligen in en kvitteringsboll. Redan i den matchen syntes viss ”slapphet” som kanske var följden av de ”enkla matcherna i inledningen.

Sådana ”problem” kan vara svårt att få bort och är sådant som måste bearbetas även på träningar.

Matchen igång och direkt ser publiken att det här ska inte bli en enkel affär.

KHV är första lag med ett avslut på mål- efter 4 minuter. BKW är ändå spelförande lag men är redan från början slarviga i passningsspelet. Slarv är just vad som är orsaken till en omställning från gästerna när Hugo Anderssoon presenterar sig för publiken genom att med ett skott stolpe in efter 7 minuter ge gästerna ledningen.

Att man inte skulle lägga fingrarna emellan visar gästernas nr 5 Johan Persson 2 minuter efter ledningsmålet. Johan Green har kommit loss på vänsterkanten och är på väg in i straffområdet när han blir han ordentligt kapad av nämnde Persson, som via en målchansutvisning får lämna planen efter 9 minuter.

Skall detta bli en fördel för Walldia – nja det verkar inte så, tror det eldar på viljan ännu mer hos gästerna.
Walldia har mest boll, men gästerna är hela tiden farliga i sina omställningar.

Min 14 – Farligt anfall- avslut KHV strax över.
16` en liknande aktion från Besim som viker in från höger.
21`Osmak för Tanne som från dålig vinkel till vänster avslutar stolpe ut.
23`KHV kommer till avslut där Jocke får ta till en fotparad för att freda sig.
25` Frispark KHV som tar i stolpen men som jag tror Jocke hade koll på.

Så ska då den svängiga inledningen ge utdelning för hemmalaget. Simon Walldèn tar sig fram långt ner på vänsterkanten och får till ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där Johan Green kan knoppa in en rättvis kvittering efter 27 minuter ,1-1.

28` Som det ser ut är Manne först på bollen men får en felaktig varning när han glidtacklar bort bollen i farlig närhet av straffområdet, istället får KHV frispark.
Det märks knappast att KHV är decimerade.

Men Walldia ska ta ledningen och det är den hårt arbetande Tanne Roslund som ligger bakom när han kommer ner på vänsterkanten och med en precis passning hittar teknikern Besim Fetahi centralt, Besim vänder bort sin bevakning sätter ledningsmålet i burgaveln utan chans för KHV målvakten Albin Nordström, 2-1 tid 39 minuter.

Resultatet 2-1 står sig när domare Kyqyku blåser till pausvila.

Fyra byten görs i Walldia till andra halvlek,
Green, Jakob, Mattis och Joel går ut och Hannes, Zett, Robban och Sakhi går in.

Nu gäller det att behålla fokus och vilja för gästerna är inga duvungar har det visat sig.
Men tyvärr fortsätter den dåliga passningskvaliteten stundtals, och det har inte tickat mer än 3 minuter på domherrens ur innan han får notera en kvittering för gästerna. Det är den duktige ynglingen Hugo Andersson som tar vara på möjligheten och lobbar in kvitteringen över Jocke.
2-2 tid 48 minuter.

Hugo Andersson går därmed upp i seriens skytteliga på 9 gjorda mål, han var nog inte ”scoutad” skulle jag tro.

En mardrömsöppning för BKW – men det här ordnar sig säkert tänker nog de flesta.
Matchen fortsätter i samma stil.
BKW försöker på alla sätt men KHV kämpar som besatta och man har också fördelen av att vara lite ”större” än Walldianerna och har därmed fördelen när bollen inte hålls på marken.

Gästerna har marginalerna med sig efter en Walldiahörna då bollen lyfts in högt mot gästernas kasse och på nervägen studsar i ribbans överkant.

Känslan är att matchen kan sluta hur som helst med tanke på gästernas offervilja där man säkert skulle offra en hörntand för ett mål. - Inte riktigt samma känsla om man tittar på de blåklädda.

De byts lite igen när Simon och Besim går ut och Joel och Mattis byts in igen.

Andra halvlek går fort och nu är det endast 20 minuter kvar.
Min 73 min - Hannes får ett bra läge men får inte till curlen ordentligt utan avslutet hamnar i målvaktens famn.

Det är nära flera gånger och man har hjärtat i halsgropen gång på gång

Därefter lite halvchanser innan Kenan får den stora chansen i andra halvlek
Kenan i vänsterposition med 4 minuter kvar avslutar mot bortre krysset men Nordström i gästkassen når bollen så han kan styra den i stolpen och ut – osis.

Värsta slutet för BKW kunde också skett när man på övertid bjuds på en omställning och långboll där Jocke är vaken och hinner precis före en KHV spelare och kan rensa bort bollen.

Sammanfattning:

En dålig insats av BKW där vi nu måste koncentrera oss på att hos alla spelarna få in en annan offervilja än vad som finns idag . Det går inte av sig själv att vinna en serie. I och med ännu 2 förlorade poäng tar Vapnö över serieledningen med en pinne.
All heder hos KHV som gör en kanoninsats med 10 man i 80 minuter och kunde mycket väl snott alla poängen för oss.